Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Τριακόσια ΙΧ διέρρηξε η σπείρα των Αράβων



Οριστικό τέλος στη δράση της αραβικής συμμορίας, τα μέλη της οποίας έσπαγαν τα τζάμια των σταθμευμένων αυτοκινήτων και άρπαζαν όποιο αντικείμενο είχε αφήσει μέσα ο ιδιοκτήτης του ΙΧ.

Συνολικά δεκαέξι άνδρες, όλοι αραβικής καταγωγής, είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος σε όλη την πόλη του Ηρακλείου αφού μέσα σε διάστημα περίπου ενός χρόνου είχαν προχωρήσει σε πάνω από 300 κλοπές, ενώ πρώτα είχαν προκαλέσει δολιοφθορές στα αυτοκίνητα, στα οποία εντόπιζαν αυτό που ήθελαν να αρπάξουν.

Η δράση τους όμως έλαβε τέλος, χθες, όταν και συνελήφθησαν οι τελευταίοι τρεις, που διέφευγαν της σύλληψης.

Μετά τις μαζικές συλλήψεις οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου συνέχισαν την έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν άλλους τρεις αλλοδαπούς αραβικής καταγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν στην εν λόγω εγκληματική ομάδα και μάλιστα ο ένας από αυτούς, ο 34χρονος υπήκοος Τυνησίας κατά δήλωσή του, φέρεται ότι είχε σ' αυτήν και ηγετικό ρόλο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του παραπάνω συλληφθέντα στο Ηράκλειο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία δε χωρούσαν στο… Αστυνομικό Μέγαρο. Επίσης στην κατοχή του 34χρονου αλλοδαπού, που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 20.950 ευρώ.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ειδικά διαμορφωμένα από τους δράστες, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου.

Η ΤΟΛΜΗ