Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Σωρεία κλοπών από αλλοδαπούς στο Ρέθυμνο


Για κλοπή μεγάλου αριθμού κοσμημάτων και υψηλού χρηματικού ποσού κατηγορείται 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην περιοχή Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου.


Στη διάρκεια περιπολίας τους, αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη μαζί με άλλο ένα άτομο -αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων- να κινούνται ύποπτα στην περιοχή. Κατά την προσπάθεια ελέγχου των ανωτέρω, αυτοί τράπηκαν σε φυγή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας από αυτούς, ενώ ο δεύτερος διέφυγε και αναζητείται.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και 580 ευρώ.

Πρόκειται για προϊόντα τριών κλοπών – διαρρήξεων οικιών, που είχαν διαπράξει νωρίτερα στην περιοχή, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.


Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε η συμμετοχή των προαναφερθέντων δραστών και σε έξι ακόμη κλοπές – διαρρήξεις στο Ρέθυμνο, από τις οποίες αφαίρεσαν χρυσαφικά είδη και κοσμήματα, συνολικής αξίας 52.000 ευρώ.

Επίσης, προέκυψαν τα στοιχεία και του δεύτερου αλλοδαπού δράστη, συνεργού του πρώτου, ο οποίος εξακολουθεί να αναζητείται.

Συνεχίζεται η προανάκριση για εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.