Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Παράνομος γεωργιανός ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου. η δικη ξεκίνησε

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, οπλοχρησία, και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ένα χρόνο και τέσσερις περίπου μήνες μετά τον απρόσμενο και φρικτό χαμό του δημοφιλούς ηθοποιού, ο 31χρονος Γεωργιανός κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σε μια δίκη που θα εστιάσει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Ήταν 3 Ιουνίου του 2008 όταν η είδηση για την άγρια δολοφονία του ζεν πρεμιέ «πάγωσε» το πανελλήνιο.
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος δολοφονήθηκε στις 3 Ιουνίου 2008

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο σαλόνι του σπιτιού του, στο Παγκράτι, από την οικιακή βοηθό του, η οποία είχε κλειδιά.

Στην μαραθώνια κατάθεσή της, η 30χρονη γυναίκα από την Αλβανία είπε ότι ο ηθοποιός τής τηλεφώνησε το προηγούμενο βράδυ και της ζήτησε να πάει το πρωί να καθαρίσει, καθώς εκείνος θα έλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, κ. Φίλιππο Κουτσάφτη, ο γνωστός ηθοποιός έφερε πάνω από επτά μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και το λαιμό. Ήταν "σφαγμένος", είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κουτσάφτης και το διαμέρισμα «ψαγμένο». Η δολοφονία έγινε γύρω στα μεσάνυχτα.

Θαυμαστές του ηθοποιού βρίσκονταν για πολλές ημέρες έξω από την πολυκατοικία του στο Παγκράτι.

Με δάκρυα στα μάτια άφηναν ένα λουλούδι και ένα σημείωμα με λόγια αγάπης για τον ηθοποιό που «έφυγε»… αλλά και λόγια οργής για τον αποτρόπαιο θάνατό του…



Δύο μήνες μετά, ο Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι συλλαμβάνεται και ομολογεί το έγκλημά του. Ισχυρίζεται ότι κατακρεούργησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο βρισκόμενος υπό την επήρεια κοκαΐνης και σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής.