Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Αραβικές πίτες με.. ηρωίνη



Μέσα σε αραβικές πίτες…είχαν κρύψει δύο Αφγανοί 50 γραμμάρια ηρωίνης, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας κοντά στο Λάππα...

Την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών προόριζαν να διαθέσουν στην αγορά της Ηλείας και της Αχαΐας, αλλά λίγο πριν σπείρουν… τον «λευκό θάνατο» τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί του Νομού.

Εδώ και αρκετό καιρό οι άνδρες της Ασφάλειας και του Α.Τ. Βάρδας είχαν την πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο με αριθμό ΥΧΝ 8672 και Αφγανούς επιβάτες έκαναν εμπόριο σκληρών ναρκωτικών και προμήθευαν τοξικομανείς σε Ηλεία και Αχαΐα.

Έτσι με διακριτικό τρόπο άρχισαν να επιτηρούν τις περιοχές που είχαν μάθει ότι κινούνταν για να εντοπίσουν το συγκεκριμένο όχημα.
Χθες, είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, εντόπισαν το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην Εθνική Οδό Πύργου Πατρών με κατεύθυνση τον Πύργο.

Πριν οδηγός και συνεπιβάτης καταλάβουν ότι τους ακολουθούσαν αστυνομικοί, με μία αστραπιαία κίνηση οι άνδρες της Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας ακινητοποίησαν το όχημα και τους δύο Αφγανούς. Τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου εκεί προχώρησαν σε εξωνυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν ανακάλυψαν μία σακούλα με αραβικές πίτες και αμέσως οι άνδρες της Ασφάλειας υποψιάστηκαν ότι κάτι έκρυβαν μέσα.

Δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστα λεπτά για να ανακαλύψουν ότι μέσα σε αυτές οι δύο Αφγανοί 23 ετών είχαν κρύψει με επιμέλεια ένα νάιλον σακουλάκι με 50γραμμάρια ηρωίνης και σακούλες polubag, με τις οποίες θα συσκεύαζαν τα ναρκωτικά σε φιξάκια που το καθένα αντιστοιχεί σε μία δόση περίπου και θα τα πωλούσαν σε τοξικομανείς της περιοχής.


εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της Ηλείας