Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Συνελήφθη ο αλβανός ληστής-απαγωγέας της Παλλήνης

Συνελήφθη το μεσημέρι στην Καλλιθέα ο ληστής της τράπεζας στην Παλλήνη που χθες εισέβαλλε σε υποκατάστημα της FB επί της λεωφόρου Μεσογείων 19 και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήρε μαζί του ως όμηρο μία γυναίκα υπάλληλο.

Πρόκειται για έναν 28χρονο σεσημασμένο κακοποιό αλβανικής καταγωγής τον οποίο συνέλαβαν οι άνδρες της Αστυνομίας μετά από επιχείρηση στους δρόμους της Καλλιθέας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης το ποσό της λείας ύψους 142.000 ευρώ και ένα πιστόλι που είχε στην κατοχή του ο δράστης το οποίο είχε σφαίρα στη θαλάμη.

Η δραματική ληστεία

Η ληστεία έγινε στις 8.45 το πρωί της Τετάρτης, στο υποκατάστημα της τράπεζας FB στη λεωφόρο Μεσογείων 19, στην Παλλήνη.


Ο ληστής, ο οποίος φορούσε κουκούλα, γάντια, μπουφάν και το κάτω μέρος φόρμας, εισέβαλε στο υποκατάστημα της τράπεζας, όπου παρέμεινε τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να ανοίξουν τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο.


Στο διάστημα αυτό οι υπάλληλοι πάτησαν το κουμπί του συναγερμού και κινητοποιήθηκε η αστυνομία, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί πριν ο δράστης βγει από την τράπεζα.


Ο ληστής άρπαξε τα χρήματα, τα έβαλε σε μια σακούλα σκουπιδιών και βγήκε από την τράπεζα, παίρνοντας όμως μαζί του ως όμηρο, μία υπάλληλο.


Λίγα μέτρα πιο κάτω ο δράστης, βλέποντας ότι η κοπέλα φοβάται, την άφησε ελεύθερη.


Ο δράστης κατάφερε να φτάσει σε ένα σπίτι σε μικρή απόσταση, στην οδό Βλαχερνών 8, όπου εγκατέλειψε στο ισόγειο, μπροστά σε δύο ντουλάπες μεταλλικές, μερικά από τα ρούχα του και την κουκούλα, τη σακούλα με τα χρήματα και το πιστόλι και διέφυγε πηδώντας σε διπλανό οικόπεδο.


Στην ίδια περιοχή της Καλλιθέας οι άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν ακόμη έναν 35χρονο άνδρα ο οποίος είχε διαπράξει τουλάχιστον 15 ληστείες.


Διαβάστε επίσης: Διέφυγε ο ληστής της τράπεζας στην Παλλήνη