Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Είχαν παραθέσει δείπνο στον δολοφόνο τους

Στα… χέρια της αστυνομίας έπεσε ο δράστης του διπλού φονικού στις Σάπες Ροδόπης. Πρόκειται για έναν 19χρονο μουσουλμάνο, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη καθώς προσπαθούσε να διαφύγει.

Μάλιστα, ο 19χρονος δούλευε για τον 75χρονο κτηνοτρόφο και έτσι γνώριζε ότι αυτές τις ημέρες είχε πουλήσει αρκετά αμνοερίφια αποκομίζοντας ένα σημαντικό πόσο. Ο δράστης, λοιπόν, εισέβαλε στη μονοκατοικία του ζευγαριού με σκοπό τη ληστεία.

Όμως, ο 75χρονος τον αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να αρπάξει ένα τσεκούρι που βρήκε μπροστά του και να καταφέρει πολλά χτυπήματα τόσο στον ηλικιωμένο, όσο και την 74χρονη σύζυγό του.

Ο 75χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στον τόπο του εγκλήματος, ενώ η γυναίκα του εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Λίγες ώρες πριν βρουν φρικτό θάνατο από το τσεκούρι του 19χρονου βοσκού, οι ηλικιωμένοι από τις Σάπες Ροδόπης είχαν παραθέσει δείπνο στον δολοφόνο τους.


Στην ίδια μονοκατοικία επέστρεψε ο δράστης με σκοπό να κλέψει τις 11.000 ευρώ, που έμαθε ότι είχε πάρει ο 75χρονος κτηνοτρόφος από την πώληση του κοπαδιού του εν όψει του Πάσχα.


Αφού άρπαξε ένα τσεκούρι από την αυλή της μονοκατοικίας, παραβίασε το παράθυρο και επιτέθηκε πρώτα στην 74χρονη γυναίκα, η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν, τραυματίζοντάς την σοβαρά στο κεφάλι. Στη συνέχεια επιτέθηκε στον σύζυγό της, ο οποίος άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή. Διέπραξε αυτό το στυγερό έγκλημα μόλις για 420 ευρώ, όσα ήταν τα χρήματα που βρήκε στο πορτοφόλι του κτηνοτρόφου.


Αμέσως μετά, έφυγε με το αυτοκίνητο ενός φίλου του και βρήκε καταφύγιο σε συγγενείς του στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής πέταξε τα ματωμένα ρούχα του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.


Αυτά ομολόγησε με απίστευτη κυνικότητα ο 19χρονος δράστης στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης του εγκλήματος. Δεν μπόρεσε, όμως, τελικά να δώσει μια λογική εξήγηση για τον λόγο που δολοφόνησε με τόσο αιμοβόρο τρόπο το ζευγάρι των ηλικιωμένων.